Thorkild har fået sit gode humør og livsglæden tilbage

Allerede efter en måned med de Oticon More høreapparater, som 66-årige Thorkild Olesen fra Brønderslev fik udleveret af audiolog Marianne Sönder, følte han sig mere glad og livlig.

Thorkild Olesen fik høreapparater hos Marianne's Hørecenter lige efter jul og nu har han fået sin livsvlaitet tilbage

66-årige Thorkild Olesen fra Brønderslev fik udleveret de nye Oticon More høreapparater af audiolog Marianne Sönder lige efter jul. Og efter en måned kunne han mærke en klar forskel.

– Jeg begyndte blandt andet hurtigt at blive mere nærværende, når jeg var sammen med andre. Og det smittede straks af på mit humør. Det gjorde min kone mig opmærksom på. Og jeg kunne også selv mærke, at jeg ikke var så indesluttet længere, fortæller han.

Nu holdt Thorkild sig ikke tilbage, når der blev snakket hen over bordet og blandt kollegerne på arbejdet. eller når jeg var på jagt med vennerne. Det var bare helt fantastisk at få sin livsglæde tilbage, fastslår han.

Nu kan han nemlig høre lyde klart og tydeligt fra alle vinkler og skal heller ikke mundaflæse andre, når han taler med dem. Mundaflæsning var en selvlært vane, som langsomt havde sneget sig ind i løbet af de seneste fem år, hvor hans hørenedsættelse blev værre og værre. Og udover hørenedsættelsen var Thorkild også begyndt at lide af tiltagende tinnitus.

Det var i november sidste år, Thorkild erkendte, at der var noget helt galt med hans hørelse. Blandt andet var det blevet et problem, når han var sammen med sine 13 børn og børnebørn. Da sad han lidt tilbagetrukket og havde svært ved at følge med i, hvad der foregik omkring ham.

– Så da jeg læste om Marianne’s Hørecenter i Brønderslev i ugeavisen i november sidste år, besluttede jeg mig for at kontakte Marianne Sönder straks efter juleferien. Og det har faktisk forandret mit liv fra den ene dag til den anden, fortæller Thorkild.

Høreapparater fjerner tinnitus

Thorkild Olesen fik hurtigt en tid til en høretest hos Marianne’s Hørecenter, da han kontaktede klinikken lige efter jul.

– Jeg blev taget rigtig godt imod af Marianne Sönder. Efter en høreprøve konstatterede Marianne, at jeg havde hørenedsættelse på begge ører. Muligvis forårsaget af noget mellemørebetændelse, jeg havde som barn. Og samtidig at jeg led af tinnitus. Hun foreslog mig at prøve de nye Oticon More høreapparater. Straks jeg fik dem i ørerne og med hjem på prøve i en måned kunne jeg mærke forskellen, siger Thorkild.

Dels kunne han nu høre en masse ”glemte lyde”, som lyden af dæk på asfalten, fuglenes pippen og lyden på TV-apparatet blev skruet ned.

– Jeg kunne faktisk fra dag et mærke en markant forskel. Udover nu at kunne høre lyde fra alle sider, så bemærkede jeg fra første dag, at min tinnitus helt forsvand, når jeg havde høreapparaterne i ørerne. Alenelene det er en kæmpe lettelse. For tinnitus er i sig selv en meget ubehagelig lidelse, der i den grad er med til at nedsætte ens livskvalitet, fortæller Thorkild.

God service hos Marianne

Thorkild Olesen bemærker, at han blev taget godt imod hos Marianne’s Hørecenter. Han fik tillid til Marianne Sönder allerede efter første besøg.

– De nye Oticon More høreapparater, som jeg takkede ja til, er bestemt ikke de billigste. Men lige fra start var Marianne Sönder åben i forhold til den merbetaling, som jeg skulle betale, når det offentlige tilskud blev fratrukket. Så jeg var helt klar over, at de her Oticon More høreapparater kom med en merpris. Men de er alle pengene værd, forklarer Thorkild.

I dag er Thorkild Olesen kun glad for, at han endelig erkendte, at han led af høretab og søgte hjælp. Nu ærgrer han sig bare over, at der skulle gå fem år, hvor han blev mere og mere indesluttet og tilbagetrukket, før han søgte hjælp.

– Udover de fantastiske høreapparater, jeg nu har fået, så får jeg med i købet den bedste service hos Marianne’s Hørecenter. Jeg kan altid kan henvende mig, hvis jeg har brug for hjælp til noget. Og så er det er altid en dejlig oplevelse at komme ind i klinikken, hvor Marianne og hendes sekretær Henriette altid møder mig med åbne arme og et smil. Det skaber tryghed og tillid, understreger Thorkil Olesen.