Nu kan Kaj høre alle lyde klart og tydeligt

Den 78-årige pensionist Kaj Bech Nielsen fra Tylstrup kan nu høre alle lyde efter han fik Oticon More Høreapparater hos Marianne’s Hørecenter

Kaj Bech Nielsen hører nu alle lyde klart og tydeligt.

Den 78-årige pensionist Kaj Bech Nielsen fra Tylstrup kan nu høre alle lyde og følge med i samtalerne ved bordet og til møder i sociale sammenhænge. Det skyldes de nye Oticon More høreapparater, som han lige inden jul sidste år fik hos Marianne’s Hørecenter i Brønderslev.

– Jeg erkender nu, at jeg har gået alt for længe med mistanken om, at jeg led af et høretab. Det er vel fordi, jeg har ligget under for et tabu omkring høreapparater. Men jeg indser nu, at det var dumt. For høreapparater i dag er jo nærmest usynlige og sikke en forskel og et godt liv, jeg har fået tilbage, fordi jeg nu har taget skridtet og fået høreapparater i begge ører, fortæller Kaj Bech Nielsen.

Den berømte dråbe, som fik bægeret til at flyde over, oplevede han i november 2021, da han sad bagerst i lokalet ved et stort møde.

– Jeg hørte kun halvdelen af, hvad der blev sagt. Og da jeg kom hjem, erkendte jeg, at nu gik den ikke længere. Noget skulle der gøres. Min svoger havde på det tidspunkt med stor succes fået høreapparater hos Marianne’s Hørcenter i Brønderslev. Og han kunne varmt anbefale teknisk audiolog og indehaver, Marianne Sönder. Derfor besluttede jeg at bestille en tid til en høreprøve hos Marianne’s Hørecenter, forklarer Kaj.

– Og den beslutning har vendt op og ned på mit liv, tilføjer han.

Høretab på begge ører

Kaj fik hurtigt en tid hos Marianne’s Hørecenter og var spændt på første møde med Marianne.

– Marianne tog bare så godt imod mig, og vi fik en rigtig god snak om mit høretab og mit hørebehov. Hun lavede en høreprøve på mig – og jeg blev bekræftet i, at jeg led af høretab på begge ører. Høretabet skyldtes højst sandsynligt, at jeg i 25 år har været skydeinstruktør ved hjemmeværnet – og så alderen, forklarer han.

Kaj fik udleveret sine høreapparater en lille uge efter. Og det var de nye Oticon More høreapparater, han fik i ørerne på anbefaling fra Marianne. For som aktiv inden for hjemmeværnet, hvor Kaj stadig underviser i IT, ønskede han at få de bedste på markedet.

– Jeg fik høreapparaterne med hjem på prøve i en måned. Men allerede efter den første justering af høreapparaterne hos Marianne, så sad de lige i skabet. Jeg kunne fra alle sider høre lyde klart og tydeligt med det samme. Det var noget af en øjenåbner, forklarer Kaj.

Da han kørte fra Marianne’s Hørecenter den første dag med høreapparaterne i ørerne, kunne han for alvor mærke en markant forskel, husker han.

– Det slog mig blandt andet, at jeg kunne høre lyden fra blinklyset. Da jeg kom hjem, kunne jeg høre gulvet knage. Og sådan kan jeg blive ved. Lyde, som jeg helt havde glemt, kom i løbet af noget tid tilbage – og i dag får jeg alle lyde med, fortæller han.

Forbedret livskvalitet

Det har betydet en hel del for Kajs sociale og aktive liv, at han nu kan høre lyde, som han får ind fra alle sider. Også når han sidder med i større forsamlinger.

– Nu kan jeg følge med i alt, hvad der bliver sagt til møder, og jeg kan også mærke en markant forskel, når jeg underviser i IT for hjemmeværnet. Jeg kan nu høre alt, hvad der bliver sagt, og det har jo en stor betydning, når man står og underviser, siger han.

Kajs kone prikker heller ikke hele tiden til ham, fordi han skruer op for TV-apparatet, og han går heller ikke hele tiden og siger hva.

– Nu er det faktisk mig, som beder om at få skruet ned for TV-apparatet, fortæller Kaj med et stort smil på læben.

Faktisk fortryder han, at han ikke for lang tid siden erkendte, at han havde et høretab. Og han kan derfor kun varmt anbefale, at man får foretaget en høreprøve, når man begynder at få mistanke om, at der er noget galt med ens hørelse.

– De her nye høreapparater er jo nærmest usynlige. Tidligere har der nok været en del tabu omkring høreapparater, hvor man var flov over sit høretab. Men det er jo noget pjat. Overvinder man sin forfængelighed, så får man så meget tilbage af sit sociale liv og sin livskvalitet, at man snarere skulle være flov over at vente så længe og gå rundt og sige hva hele tiden og kun forstå halvdelen af, hvad der bliver sagt, understreger han.

God service hos Marianne’s Hørecenter

Med i købet af de nye høreapparater får Kaj tilmed gratis service og en række andre fordele hos Marianne’s Hørecenter.

– Jeg kan varmt anbefale Marianne’s Hørecenter. Her får man en hurtig og meget kompetent behandling. Marianne er så dejlig nem at tale med, og hun lytter til ens behov, før hun anbefaler en høreløsning, siger han.

Kaj har fået noget tilbehør med de nye Oticon More høreapparater, så han nu kan betjene høreapparaterne med sin iPhone.

– Og er jeg i tvivl om noget, så kan jeg altid henvende mig i klinikken. Marianne og hendes sekretær Henriette tager altid imod med et smil. De er altid positive og hjælpsomme, hvis der er ting, som skal justeres eller bestilles. Når jeg kommer ind i klinikken i Brønderslev, er det altid en meget god og hyggelig oplevelse, hvor man føler sig velkommen og genkendt – ligesom når man kommer til konsultation hos sin familielæge. Det føler jeg mig tryg ved, smiler han.